انا من عشاق المطبخ وخصوصا المعجنات بفرح جداااااا لما تنجح معاى
وعلشان بحب اللت والعجن
عملت تورته الفراشه يا رب تعجبكم
فعلا لذيذ جدااااااااااااااااااااا
وشكلها رائع لو فى حفله او قدام ضيووفك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]المقادير
3 كوب دقيق
ربع كوب زيت
2 ملقه كبيره سكر
كوب ذبادى او لبن
1 ملعقه صغيره ملح
بيضه
ملعقه كبيره خميره فريش
ماء دافى للعجن
الحشو
خليط تونه(مايونيز+بصل اخضر+فلفل اخضر+عصير ليمون+ملح وفلفل اسود)
شاورما دجاج
خليط جبنه(فلادليفيا+جبن كاسات+ملعقتين مايونيز)
ومايونيز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]للتلميع
صفار بيضه +ملعقتين حليب ونقطه خل
الطريقه
نخلط الخميره مع السكر مع ملعقتين ماء دافىءونتركهم لكى يتفاعلو
نخلط باقى المواد مع بعضها ونضيف عليها الخميره
ونعجنها كوويس جدااا بتكون العجينه ناعمه ملساء
طريه غير صلبه سهله التشكيل
طبعا اهم شى نلتها كويس اقل شىء 10 دقائق
ونتركها تتخمر فى مكان دافى حتى تتضاعف حجمها
وبعدين نطلع منها الهواء ونعملها دائره
نبطن القالب بالزيت والدقيق
ونضع فيها العجينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونتركها تتخمر حتى تتضاعف حجمها وندهنها بخليط التلميع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ندخلها فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى تحمر تماما
وللتاكد من النضج ندخل خله اسنان ولو طلعت نظيفه تكون استوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نتركها تبرد تمامااا ممكن نستعملها تانى يوم
ونقطعها 3 شرائح ونقسمها من المنتصف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]هعمل حشوتين مختلفتين حبيت يكون فى تغير متكونش كلها طعم واحد
وكمان بناتى بتحب التونه قوى
الاول بالشاورما
ندهن الشريحه بخلط الجبنه ثم نضع الشاورما
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وهكذا نخاص الثلاث طبقات
ودى حشوه التونه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]فى الاخر نغلفها كلها بخليط الجبنه
وحطيت على الجوانب فستق مالح ناعم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]واخليكم مع الشكل النهائى
اعتذار عن التزيين لان مش متفننه زيكم يا مبدعات الركن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]من الداخل الطعم خيااااال بجد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]احب التعذيب اناااااااا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]